32 са подадените заявления за участие в обявените конкурси за директори на училища в област Кърджали

Заявленията за участие в обявените конкурси за директори на училища в област Кърджали, подадени до крайния срок, са 32. Обявените директорски позиции първоначално бяха 26, но две от училищата - тези в кирковското село Старово и чернооченското Паничково, бяха закрити. Така местата за директори останаха 24. Подадените заявления са за 14 училища, за 10 няма интерес. На 23 август ще стане ясно кои кандидати ще бъдат допуснати до втория етап на конкурса - тест и събеседване. 

"До  тук беше прием на  документи. В момента заседава комисията, която разглежда документите на кандидатите и по документи допуска кандидатите. След като бъдат обявени следва 14 дневен срок за обжалване евентуално по документи на  евентуално недопуснати кандидати. След това се обявява 2 етап от конкурса, който е в 2 части. Тест и след като се види кой е преминал  теста се минава на събеседване, интервю с кандидатите за определените училища. Надяваме се на 15 септември тези училища да са с нови директори", съобщи Снежа Калитвенцова от Регионалното управление по образованието в Кърджали.

Конкурси за директори са обявени за пет професионални гимназии, 14 основни училища и пет средни училища. В община Ардино това са основните училища в Падина и в Жълтуша. В община Джебел също са две позиции. В Кирково са три - в селата Тихомир, Чакаларово и Дрангово. В Крумовград са три учебни заведения - средното училище в Крумовград и основните в Странджево и в Аврен. В Кърджали свободните директориски места са за СУ "П.Р.Славейков", СУ "Отец Паисий", СУ "Йордан Йовков", ОУ "Климент Охридски, ОУ "Свети Кирил и Методий" село Енчец, Професионалната гимназия по икономика, Професионалната гимназия по туризъм, ПГ по електроника и електротехника, ПГ по строителство и ПГ по селско и горско стопанство. За община Момчилград е една позиция. Това е основното училище в село Равен. За Черноочене са две - средното училище в Черноочене и основното в Лясково.

БНР Радио Кърджали

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини