Главчев се яви при Радев като кандидат за служебен премиер

Служебният премиер Димитър Главчев влезе в 9.37 ч. в президентството, за да разговаря с държавния глава Румен Радев.

Президентът продължава конституционната процедура в търсене на служебен премиер и днес ще разговаря с определените по Конституцията лица, които могат да бъдат назначени за служебен министър-председател. Списъкът, от който може да избира президентът, е много съкратен. От гуверньорите на БНБ готовност преди 2 седмици показа само Петър Чобанов, бивш депутат от ДПС. Предвид войната между президента и Делян Пеевски вероятността Радев да посочи Чобанов е нулева. Миналата седмица Димитър Главчев заяви, че е готов отново да бъде служебен премиер. Шансовете му се увеличават, ако съобщи, че е готов да смени вътрешния министър Калин Стоянов.

В понеделник проектокабинетът на Горица Грънчарова-Кожарева се провали. Президентът отказа да подпише указа за назначаването на ново служебно правителство заради Калин Стоянов.

От списъка потенциални служебни премиери още са Рая Назарян, председател на Народното събрание, но тя оказа преди няколко седмици. Другият хипотетичен кандидат е зам.-шефът на Сметната палата Тошко Тодоров, но той е с изтекъл мандат.

 

Източник: http://www.segabg.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини