Д-р Радослав Асенов отвори дентална клиника в Кърджали, обръща се с напътствия към кърджалийци

Изображение 1 от 4

    В стремежа си да надгради започнатото и да удовлетвори още повече очакванията на своите пациенти, д-р Радослав Асенов – лекар по дентална медицина отвори ДЕНТАЛНА КЛИНИКА „АСЕНОВ ДЕНТ“ на 15.08.2024 г.  в град Кърджали.

    Доктор Асенов преди три години откри зъболекарски кабинет и в златоградското село Долен, където има вече хиляди доволни пациенти от различни населени места в околността на Златоград и Смолян.

    Новата клиника „АСЕНОВ ДЕНТ“ се намира в центъра на  гр. Кърджали, ул. „Пейо Яворов“ 8, блок „Строител-4“.

    Официалното откриване на клиниката се състоя със стилен коктейл, на който присъстваха близки, приятели, колеги и пациенти на доктор Асенов.

    Професионално оборудвана със съвременна апаратура и висококачествени материали, новата дентална клиника ще предлага богата гама от здравни услуги и грижи за пациенти на всяка възраст, като протетични възстановявания, имплантология, пародонтология, ортодонски лечения, детска стоматология и хирургия.

    „Ще продължим да разрастваме нашия екип, за да защитаваме и да се грижим за здравето и усмивките на повече пациенти“, каза доктор Асенов. Той търси да назначи за втория си кабинет в клиниката дентален лекар и асистент на денталния лекар. Държи екипът му да поставя безопасността и грижата за пациентите на първо място, да зачитат достойнството им и да пазят тайната на пациента, станала им известна в процеса на лечението, освен в случаите предвидени в националното законодателство, да информират пациентите по разбираем за тях начин, да зачитат правото на пациентите да участват във вземането на решения относно тяхното лечение, да спазват всички закони и да си самоналагат висока дисциплина, да бъдат честни и добри и не на последно място да имат желание да развиват професионалните си знания и умения, беше категоричен доктор Асенов.

     “За да запазите здравето и красотата на своята усмивка и да се погрижите за проблемите възможно най-рано, пестейки време и пари, редовно посещавайте Вашия зъболекар. На своите пациенти обръщам специално внимание за почистването на зъбния камък, защото той е съществена част от поддържането на добра орална хигиена и профилактика на възникване на заболявания в устната кухина. Повечето пациенти пренебрегват тази рутинна грижа за здравето, а нейното подценяване би могло да доведе до сериозни проблеми, като развитие на кариеси, проблеми с венците, да се стигне до пародонтит, появата на неприятен дъх или вкус в устата. Венците се отдръпват, образуват се джобове, оголват се корените на зъбите, те увеличават своята подвижност и има опасност да се стигне до загубата им. Препоръчвам стоматологичното почистване на зъбен камък да се извършва на всеки шест месеца. За съжаление тази дейност не се заплаща от НЗОК.“

    От фейсбук профила на д-р Радослав Асенов разбираме, че месец февруари 2020 г. като студент е бил избран, заедно с д-р Сюлейманова, да представят Медицински университет гр. Пловдив, БАСДМ и България в 66-тата среща на членовете на Световната асоциация на студентите по дентална медицина в Сараево, Босна и Херцеговина, където БАСДМ била одобрена да бъде част от IADS (International dental students association), заедно с още шест страни.

    Още като студент е участвал активно в теоретично-практични лекции, семинари и курсове от международно признати преподаватели от България и чужбина и продължава да усъвършенства професионалните си знания и клинични умения с новостите в денталната медицина, за да запази и поддържа оралното здраве на деца и възрастни.

    Миналата година е завършил специализационна програма по Ортодонтия, в което направление също се развива, като въвежда в практиката си задължително анализиране на челюстната става, преди започване на каквото и да е ортодонско лечение. „Подредените зъби имат значение не само за естетичния вид, но и за здравето на пациента“, уточни д-р Асенов.

     „Признавам, че голяма слабост ми е и хирургията, и имплантологията, привличат ме и ме мотивират сложните случаи. Обичам професията си и се чувствам щастлив, когато помагам на хората“, сподели доктора с нас.

    За да могат пациентите да се възползват от пакета за здравно осигурени лица, д-р Асенов работи и с Национална здравноосигурителна каса,.

    Жители от блока споделят, че АСЕНОВ ДЕНТ дори  са обновили градинката пред блока с нови цветя и красив кът от мулч, за да е приятно на всички хора, които минават от там. А заедно със съседско семейство засадили нови дръвчета, които се опитват да поддържат и запазят, борейки се с големите жеги тази година.

    Той ще продължи да работи и в кабинета си в с. Долен, община Златоград, както и във VM DENTAL CENTER – Кърджали по график поместен във фейсбук страницата му.

    Независимо дали искате да си запазите час или просто искате да научите повече за услугите, които предлага АСЕНОВ ДЕНТ, д-р Асенов ще Ви помогне. Може да се свържете с него на телефон 0890116199.

    Кърджали бг вести

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини