20-годишна с "Ауди" предизвика катастрофа при Върхари

На главния път в землището на село Върхари малко след 17,30 часа вчера 20-годишна с „Ауди“ загубила контрол над управлението и блъснала насрещно движещ се лек автомобил „Сузуки“. 30-годишният водач на ударената кола е бил прегледан от екип от спешни медици в Кърджали и освободен. Не е констатирана употреба на алкохол. Съставен е акт по ЗДвП. Неправоспособен водач на „Мерцедес“ блъснал паркиран „Фолксваген“ вчера по обяд в Кърджали. Тестът за алкохол е с отрицателен резултат, но шофьорът не притежава свидетелство за правоуправление. Съставен е акт по ЗДвП. В района на село Ленище около 13,20 часа 53-годишен с „Мерцедес“ ударил внезапно изскочила сърна на пътното платно. Тестът на водача за алкохол е с отрицателен резултат. Произшествието е обработено по административен ред с акт по ЗДвП.

Проверка за управление на нерегистрирано моторно превозно средство е започната в РУ – Момчилград. На 18 август около 16 часа в района на спирка „Джебел“ е бил спрян лек автомобил „Мерцедес“ с 45-годишен водач. При направена справка се изяснило, че колата е с прекратена регистрация на основание чл.143, ал.10 от ЗДвП заради липса на валидна застраховка „Гражданска отговорност. Група „Охранителна полиция“ продължава работата по случая с оглед на чл.345, ал.2 от Наказателния кодекс.

Бързо производство е образувано в РУ – Ардино за управление на автомобил след употреба на наркотично вещество. Около 13,30 часа вчера в района на туристически комплекс „Бели брези“ полицейски служители извършили проверка на 18-годишен водач на „БМВ“. Направеният тест за наркотици с техническо средство отчел положителен резултат за амфетамин. Издаден е талон за медицинско изследване и са били взети проби за химически анализ. Водачът е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини