Кръшни хора, песни и танци на селищния празник в Падина

В неделя в ардинското село Падина се проведе селищен събор, организиран от местното кметство и читалище „Митко Палаузов”. На празника се стекоха много падинци, разпръснати из страната и чужбина.
Събитието уважиха кметът на община Ардино инж. Изет Шабан, зам.-кметът Неджми Мюмюнходжов, кметове на населени места и общински съветници. Тук бе и председателят на Общинската организация на ДПС Шахин Байрамов.
Празникът бе открит от кмета на Падина Кямил Кичуков. Той приветства всички присъстващи от близо и далеч с „добре дошли“ и им пожела весело прекарване на празничния ден. От свое име и от името на местните жители Кямил Кичуков изказа сърдечните си благодарности към кмета на общината Изет Шабан и 15-те падинци, подпомогнали финансово осъществяването на мероприятието.
Богатата празнична програма започна с рецитал и изпълнения на деца от група за песни и танци „Дъга“ и танцова група „Родопски букет“ към читалище „Митко Палаузов“ с худ. ръководители Алина Семерджиева и  Елза Ставрева. За доброто настроение на присъстващите се погрижиха фолклорна група ,,Родопчанка“ към читалище „Родопска искра“ – Ардино с ръководител Светла Карамитева, оркестър ,,Родопски полъх“ от Кърджали с ръководител Милен Моллов, мъжката битова група в Жълтуша с ръководител Стефан Терзиев. С китка от популярни родопски песни и неделински двуглас фолклорна група „Елит“ от Неделино с ръководител Анета Емилова обра аплодисментите на присъстващите.

Гост-изпълнители на събитието бяха фолклорните певци Валентин Велчев и Анастасия Баткова и поп-фолк група от Враца. Кулминацията на празничния ден бе концертната програма на известният фолклорен певец Хамид Имамскки. Той беше заедно със своя оркестър „Гласът на Родопите“. В центъра на Падина се извиха кръшни хора.

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини