Елиф Али от „Славейков“ с нов международен литературен приз

Тя се представи със стих за магията на българската шевица и спечели

Нов успех за 10-годишната Елиф Али от „Славейков“, която зае 3 място в първа възрастова група, категория „Художествен текст“, на VIII-я международен конкурс „Моята българска бродирана риза - 2024“. Този приз младата славейковска поетеса завоюва в силна конкуренция с участници от български произход от редица неделни училища в чужбина, както и от български учебни заведения в цялата страна. Тя грабна наградата със своето стихотворение „Чудната шевица“, в което искрено споделя за чудната омайваща магия на везаната риза от скрина на баба.

Припомняме, че макар и само в 3 клас, Елиф Али е носител и на други отличия от международни конкурси за детска поезия. През юни тя стана един от лауреатите на 41-то издание на радио конкурса „Искри“ на програма „Христо Ботев“ на Българското национално радио. Неин класен ръководител е Екатерина Бакърджиева, а творчески наставник е Божидара Ангелова – поет и автор на детска литература, позната сред децата и като Леля Приказка.

Конкурсът „Моята българска бродирана риза“ се организира от Културна асоциация „Асен и Илия Пейкови“ с Българско училище (БУ) „АзБуки“ В Рим и Колеферо, Италия, с директор на образователното средище Мариола Георгиева. Провежда се и в сътрудничество с Изпълнителна агенция на българите в чужбина, Културен институт в Рим, Италия, и Детско онлайн списание „Щъркел“. 

Наградените детски творби ще бъдат публикувани в Детско онлайн сп. „Щъркел“; на сайта на Културна асоциация „Асен и Илия Пейкови“ и БУ „АзБуки“ в Рим и Колеферо, Италия, както и на страниците във Фейсбук на българското училище и на конкурса „Моята българска бродирана риза“.

Теодора ТЕНЕВА

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини