Три катастрофи през почивните дни в Кърджалийско,пострада мотопедист

Три са пътните произшествия през последните три дни в областта. Около 18,30 часа в Джебел 20-годишен с лек автомобил „Фолксваген“ при извършване на маневра за включване в движението, без да се убеди, че няма да създаде опасност за други участници, блъснал 64-годишен, който се придвижвал с мотопед.  Мотопедистът бил прегледан от екип на Филиала на спешна помощ в Джебел, транспортиран до болницата в Кърджали и настанен под наблюдение. Тестовете за алкохол на водачите са с отрицателни резултати. Съставен е акт по ЗДвП. Около 12,30 часа вчера на главния път в района на село Лозенградци 64-годишен водач на „Хонда“ предприел завой на забранено място и след отнето предимство ударил лек автомобил „Опел“. 57-годишна пътничка в опела била транспортирана от екип на Филиала на спешна помощ в село Чорбаджийско до Кърджали и след преглед освободена за домашно лечение. Не е констатирана употреба на алкохол. Съставен е акт по ЗДвП. Около 13,30 часа на 17 август при неправилен обратен завой 75-годишен водач на „Опел“ блъснал „Ауди“. Тестовете за алкохол на водачите са с отрицателни резултати. Произшествието е обработено по административен ред с акт по ЗДвП. Само с материални щети са други две произшествия. 60-годишен с „Фолксваген“ при паркиране в Кърджали блъснал тротинетка. На главния път в землището на село Загорско 42-годишен водач на „Ауди“ блъснал намаляващ скоростта пред него „Мерцедес“. Не е констатирана употреба на алкохол. Съставени са актове по ЗДвП.

Три бързи производства са образувани за управление на автомобили след употреба на алкохол. На 16 август около 20 часа в село Комунига е била извършена проверка на 53-годишен, който се придвижвал с „Мерцедес“. Направеният тест за алкохол отчел 1,93 промила. Издаден е талон за медицинско изследване, но била отказана кръвна проба за химически анализ. Водачът е задържан за срок до 24 часа в РУ – Кърджали. 1,44 промила отчел тестът на 48-годишен, който бил проверен на 17 август около 23,30 часа в село Бенковски. Взета е кръвна проба за анализ. Водачът е задържан за срок до 24 часа в РУ – Кирково. При проверка на лек автомобил „Опел“, управляван от 66-годишен в Момчилград, направеният тест за алкохол на водача отчел 1,24 промила. Взета е кръвна проба за химически анализ. Водачът е задържан в РУ – Момчилград за срок до 24 часа.

1005 моторни превозни средства са били проверени в специализирана операция на територията на областта за времето от 16 август до 18 август с цел контрол на водачите за правоспособност, употреба на алкохол и наркотици, спазване на скоростните режими. 1030 са установените нарушения, от които 722 са клиповете за превишена скорост, за които ще бъдат издадени електронни фишове. За други нарушения на ЗДвП са съставени 20 акта и 288 фиша. Трима водачи са били установени да управляват след употреба на алкохол и са започнати разследвания.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Снимка:Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини