Празникът на Боровица събра стотици хора от близо и далеч

Традиционен селищен събор с богата музикална програма се проведе в ардинското село Боровица. Центърът на селото се изпълни със стотици хора от близо и далеч, дошли да видят свои близки, роднини, приятели и да се насладят на музикалната програма.

Официални гости на събитието бяха кметът на община Ардино инж. Изет Шабан, заместникът му Неджми Мюмюнходжов, кметове на населени места и общинските съветници от района Фатме Махмуд и Фахретин Бекир. Тук бе и председателят на Общинската организация на ДПС-Ардино Шахин Байрамов.

В празничната програма специален концерт изнесе талантливият певец Айдън Мехмед – Ади от Кърджали. След концерта той получи подарък – картина, връчена от кмета на общината Изет Шабан и кметицата на Боровица Айсел Мехмед.

За доброто настроение на присъстващите се погрижиха още оркестър „Mаки бенд“ от Крумовград и местният музикант Гюнай Сакиб. През целия следобед под звуците на музика на живо се виха кръшни хора. Ученици от местното основно училище „А.С.Макаренко“ изнесоха кратък рецитал. В рамките на празника се проведе турнир по белот. Победител в надпреварата стана тандемът Реджеб Дьонмез и Салиш Али. Проведе се и празнична томбола с много подаръци. Най-голямата награда се падна на Сабиха Йозтюрк от Бурса.

Кметицата на Боровица Айсел Мехмед изказа искрените си благодарности към всички, които са допринесли за организирането и осъществяването на традиционния събор-мевлид.

Организатори на проявата са кметството и читалище „Климент Охридски”, с подкрепата на местните жители.

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини