Спортът, който отпада от Олимпийските игри в Лос Анджелис през 2028

Все още всички обсъждат Олимпийските игри в Париж през това лято, но в САЩ гледат четири години напред, когато летните игри ще се проведат в Лос Анджелис. И вече е ясна една от дисциплините на тазгодишните, която отпада от игрите през 2028 г.

Изненадващо или не, това са брейк танците. Те направиха олимпийския си дебют на 9 август и очевидно за момента историята им започва и приключва на тази дата. В състезанията титлата при жените отиде при Япония, а при мъжете - при Канада.

Най-обсъжданият танцьор обаче се оказа онзи, който получи 0 точки от съдиите - австралийката Рейчъл Гън. Необичайните й движения (например "подскачащо кенгуру") станаха обект на присмех и безбройни шеги в социалните мрежи.

Не участието на Гън обаче е провокирало махането на брейк танците от бъдещата олимпиада. Според информацията на Sport Bible решението за отпадането им е било взето още преди старта на игрите в Париж това лято.

За сметка на брейк танците в Лос Анджелис през 2028 г. ще се завърне крикетът. Той е бил част от Олимпийските игри само през 1900 г. Бейсбол, софтбол и лакрос също се завръщат във формата на игрите в САЩ.

Източник: lifestyle.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини