Жълт код е обявен за опасни горещини в Кърджали,безветрие

 Жълт код за опасни горещини е обявен от НИМ за област Кърджали.В Кърджали ще бъде слънчево и горещо.Температурите ще варират от 20 до 36 градуса.Валежи и бури не се очакват.Ще има лек полъх на вятъра със скорост от 3 м/С.

Днес в страната ще преобладава слънчево време. Около и след обяд над западните и централни части от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. Ще духа слаб, а в източните райони, където и през втората половина от деня ще остане слънчево, умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 32° и 37°, за София - около 34°.

Над планините ще има купеста облачност, по-значителна около и след обяд. След обяд над масивите в западната и централна част от страната ще се развива купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. Вятърът ще бъде от север-североизток: в по-ниските планински части - слаб, а по високите била и върхове - по-често умерен. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 22°, на 2000 метра - около 29°.

По Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са 28°-31°. Температурата на морската вода е 26°-28°. Вълнението на морето ще бъде 3 бала.

За 16.08.2024 г. НИМХ-МОСВ издава предупреждение от втора степен (оранжев код) за горещо време с температури между 38° и 39° в област Благоевград и от първа степен (жълт код) за високи температури между 35° и 38° в 15 области: Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Велико Търново, Габрово, Русе, Силистра, Кюстендил, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Кърджали и Хасково.

Кърджали бг вести

Снимка:Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини