Xудожниците от гр. Кърджали :"Изкуството е вечност, запечатана във форма."

Изображение 1 от 2

    Есин Салим като вдъхновяваща личност, която успешно съчетава различни страсти и професии, за да създаде уникално изкуство. Родена и израснала в Източните Родопи, тя черпи вдъхновение от традициите и фолклора на този регион, което се отразява в нейните изящни творби от стъкло. Творческият ѝ процес е насочен към създаване на произведения, които отразяват както нейната креативност, така и дълбоката ѝ свързаност с родния край.

    Есин Салим следва девизи като "Създавам, следователно съществувам", които отразяват философията ѝ за изкуството като форма на вечност и средство за изразяване на красотата. Тя вярва, че изкуството не е просто занимание, а начин на съществуване, който ѝ позволява да остави трайна следа във времето.

    Художничката от Перперек, известна със своята постоянство и мотивация, се отличава с неуморимия си стремеж към съвършенство. Всяко нейно произведение е отражение на сърцето и душата ѝ, което вдъхва живот на творбите ѝ.

    Есин Салим е завършила във Великотърновския университетсъс специалносттистенопис, реставрация и учител по рисуване. Тя работи с различни техники като рисувано стъкло, акрил, акварел, мозайка и декупаж, и участва в традиционни годишни изложби в Арт галерия "Дар" в Кърджали и региона. Чрез своето изкуство, тя успява да свърже традициите с модерността, създавайки нещо ново и уникално, което служи като мост между миналото и настоящето.

    Метин Хасан 14.08.2024

    Момчилград

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини