Антимафиоти влязоха в офиса на фирма на Румен Гайтански в Кърджали

Антимафиоти влязоха и в офиса на фирма "ПСП СТРОЙ", предаде за БНР кореспондентът Валя Апосотола. В компанията участва бившият президент на футболен клуб "Арда" Петър Пешев, на чието име се водят още 6 фирми. Проверяват се документи и се разпитват свидетели. Няма официална информация за полицейската акция, но според запознати тя е във връзка с разследване на кредит, отпуснат на фирма на Гайтански от ББР. "ПСП СТРОЙ" е изпълнявала строителни поръчки при управлението на бившия кмет на Кърджали Хасан Азис. В момента участва в проекти, възложени от сегашния кмет Ерол Мюмюн.   

Провежда се акция на прокуратурата, антикорупционната комисия и полицията, при която се обискират имоти на бизнесмена Румен Гайтански. 

Акцията е във връзка с разследването на кредит от близо 150 милиона лева, отпуснат на фирма на Гайтански от Българската банка за развитие, за което съобщиха от Антикорупционната комисия в петък. 

По информация на "Хоризонт", се претърсва домашния адрес на Гайтански на централна столична улица, както и този на бившия директор на банката Стоян Мавродиев.

Разследващите поверяват и заема, отпуснат от Българската банка за развитие, на фирмата "Кристална вода", която неофициално се свързва с почетния председател на ДПС Ахмед Доган.

Неофициално има информация, че Гайтански и Мавродиев е възможно да са извън страната. Засега няма повдигнати обвинения по случая, научи "Хоризонт".

БНР Радио Кърджали

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини