Любо от “Славейков” с второ място на международен конкурс

Любомир Колев от 10в клас на Средно училище "Петко Рачов Славейков" спечели 2-ро място на международния конкурс за история "Заедно в XXI век". Той участва във възрастова група 8-12 клас, категория: мултимедийни проекти. Разработката е на тема "Октомври - новото начало" и проследява хода на Октомврийската революция в Русия, как тя се отразява в световен мащаб, както и какво е влиянието ѝ в наши дни. Ученикът е член на школата по история "ИстОрика", с ръководител Димитър Димов. 
Бъдещият единадесетокласник и отсега изявен политолог разказва: “ Реших да участвам, защото историята ми е страст и е нещо, с което искам да се занимавам професионално в бъдеще. Също, конкурсът е с международен статут и това ми действаше като допълнителна мотивация да участвам. Изборът на точно тази тема беше предизвикан от интереса ми към Нова и Най-нова история. Не по-малка роля играе и интересът ми към политическия спектър на това събитие и към отражението, което то дава на света и в наши дни. Изключително е интересно да видиш как нещо, случило се преди 107 години, влияе в толкова големи мащаби днес. Рядко оценяме истинското значение на историческите събития и това беше моята цел - да представя едно голямо събитие, но не само как се отразява моментно, а как афектира напред във времето.” 
Официалното награждаване на призьорите от международния конкурс “Заедно в ХХI век” ще се проведе след началото на новата учебна година, вероятно през октомври. 
Нешка Шопова

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини