Верижна катастрофа с 5 автомобила вчера в Кърджали,няма пострадали

Верижно пътно произшествие с участие на 5 автомобила, без пострадали, е станало вчера около 17 часа на булевард в Кърджали. 18-годишен водач на „Тойота“ блъснал намаляващ пред него скоростта „Опел“, който се ударил във „Фолксваген“ пред него, последвал сблъсък с друг „Фолксваген“, който ударил „Ауди“. Направените тестове за алкохол са с отрицателни резултати. Произшествието е обработено по административен ред с акт по ЗДвП.

Две проверки за декларирани неверни данни по повод издадени електронни фишове за превишена скорост са образувани в РУ – Кирково. 41-годишен софиянец заявил, че автомобилът му „Шкода“ е бил управляван от 42-годишна жена, а при преглед на снимковия материал е установено, че водачът е мъж. Същия писмен документ е подал и 43-годишен жител на област Пловдив като собственик на лек автомобил „Ауди“. Мъжът декларирал, че моторното превозно средство е управлявано от жена, а на снимковия материал водачът е мъж. Група „Охранителна полиция“ в РУ – Кирково извършва проверките.

. 4117 нарушения на скоростните режими са установени при специализирана операция за скорост, проведена в област Кърджали в периода от 5 август до 11 август. 1842 от клиповете са заснети в населени места, а 2275 в извън населени места. 642 нарушения са установени в тъмната част на денонощието. Полицейските камери са засекли 10 нарушения на скоростта над 50 км/час, от които половината са в населени места. В тази хипотези освен глоба законът предвижда и лишаване от правоуправление за срок от 3 месеца.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Снимка:Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини