Емилия Валенти и Веселин Вачев обраха овациите на концерт в Дните на Ардино

Професионалният дует Емилия Валенти и Веселин Вачев обра овациите на жителите и гостите на Ардино. Дуетът даде всичко от себе си на сцената на централния градски площад, като част от програмата на четвъртото издание на Дните на Ардино.

Емилия Валенти и Веселин Вачев благодариха на кмета на община Ардино инж. Изет Шабан и неговият екип за поканата да гостуват и да бъде част от празника на града и се разделиха с публиката с надеждата да се видят отново.

Професионалният дует Емилия Валенти и Веселин Вачев е създаден през 2003 година от композитор Димитър Гетов.Като художествен ръководител на Ансамбъла на БА, той  е впечатлен от индивидуалните качества на солистите,но и от симбиозата на техните гласове.Така се “ражда” интересната и различна хармония между опера и поп музика реализирана в дует.В годините, песни за Емилия Валенти и Веселин Вачев, са писали известни български композитори като Димитър Гетов, Димитър Пенев, Красимир Гюлмезов и др. Веселин Вачев е пял на Бродуей, а Емилия Валентие носителка на приза най-гласовита славянка от конкурса „Славянски базар”.

Гюнер-Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини