Всеки втори в Кърджалийско кара с превишена скорост,деца пострадаха при катастрофа

Почти всеки втори водач е управлявал с превишена скорост, сочи статистиката от проведената в област Кърджали специализирана операция по линия на ROADPOL за засилени проверки по пътищата с цел подобряване на обстановката по безопасност на движение, установяване на неправоспособни водачи, употребили алкохол и наркотични вещества, нарушаващи режимите на скорост в населените и извън населените места, включително и в тъмната част на денонощието. Специализираната операция се проведе от 5 август до 11 август. На територията на ОДМВР – Кърджали са засечени 990 водачи, които са управлявали с превишена скорост и за тези нарушения ще бъдат издадени електронни фишове. Проверени са 2343 моторни превозни средства, установени са 1551 нарушения на ЗДвП. Съставени са 37 акта и 542 фиша.

Разследване е започнато в РУ – Кърджали след пътнотранспортно произшествие в Кърджали около 6 часа на 10 август. 27-годишен водач на Мерцедес“ загубил контрол над управлението и блъснал паркирани автомобил и ремарке, след което напуснал мястото на произшествието. Нанесени са значителни материални щети. Извършен е оглед, работата по изясняване на случая продължават сектор „Охранителна полиция“ и разследващ полицай. Екип на РСПБЗН – Кърджали обезопасил автомобилите и почистил пътното платно. Две деца пострадали леко при катастрофа на главния път на кръстовище в района на село Върбен. Около 13 часа на 10 август „Волво“ с 38-годишен водач след отнето предимство блъснал „Хюндай“. Две деца на 8 г. и 15 г., пътници в лекия автомобил „Хюндай“, били прегладени от екип на Филиала на спешна помощ във Фотиново, транспортирани до Спешното приемно отделение в Кърджали и след изследвания и прегледи освободени. Тестовете за алкохол са с отрицателни резултати. Произшествието е обработено по административен ред с акт по ЗДвП. На 11 август около 20,30 часа в Кърджали 42-годишен с лек автомобил „Смарт“ при преминаване от една лента в друга не се убедил, че пътят е свободен и последвал удар с лек автомобил „Волво“, управляван от 42-годишен. Тестът за алкохол на водача на волвото отчел 0,95 промила, а на другия шофьор отрицателен резултат. Съставен е акт по ЗДвП. Около 14 часа на 11 август в Кърджали 23-годишен с тротинетка при пресичане на светофарна уредба бил блъснал от 43-годишен с „Фолксваген“. Двамата участници в произшествието напуснали мястото, без да уведомят контролните органи. Издирени са по-късно, тестовете за алкохол са с отрицателни резултати. Съставен е акт. На 9 август малко след 22 часа в село Комунига 42-годишен с товарен автомобил „Рено“ ударил изскочило на пътното платно домашно животно. Направеният тест за алкохол на водача е с отрицателен резултат. Съставен е акт по ЗДвП.

Бързо производство е започнато в РУ – Кърджали за управление на автомобил след употреба на алкохол. На 10 август около 23 часа в село Черешица полицейски служители извършили проверка на лек автомобил „Фолксваген“ с 49-годишен водач. Направеният тест за алкохол с техническо средство отчел 2,69 промила. Издаден е талон за медицинско изследване, но била отказана кръвна проба за химически анализ. Водачът е бил задържан за срок до 24 часа в РУ – Кърджали. Разследващ полицай продължава работата по случая.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Снимка:Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини