Николай Христов от София спечели полумаратона в Дните на Ардино

Николай Христов от София спечели спортния полумаратон „Ардино-Дяволския мост - Ардино“ и Купата на кмета. 39-годишният софиянец завоюва първото място с време 1:27:52 часа. На второ място с време 1:31:57 часа се класира Калин Василев от Смолян, а трети се нареди Александър Пейчев от Хасково с време 1:40:42 часа.

„За втори път участвам в състезанието. През 2023 се класирах на второ място. Щастлив съм, че тази година успях да финиширам първи. Отлична организация от страна на домакините. Имаше достатъчни подкрепителни пунктове, заредени с минерална вода, което е много важно през горещите летни месеци“, заяви победителят Николай Христов след финалния спринт.

Надпреварата се проведе в рамките на традиционните „Дни на Ардино 2024“. Преди да даде старт на спортния полумаратон, кметът на община Ардино инж. Изет Шабан, поздрави участниците.„За нас е чест да ви посрещнем в Ардино. Надявам се тази прекрасна инициатива да се превърне в традиция. Пожелавам успех на всички състезатели и нека най-добрият да спечели”, заяви Изет Шабан.

За втора поредна година първото място при жените с време 1:33:31 часа спечели47-годишната Десислава Василева от Смолян. Нейна подгласничка стана Александра Станчева от Кърджали с време 2:06:00.

При юношите на първо място се класира Атанас Какаров от Златоград.

Победител при ветераните стана 63-годишният Явор Дочев от Хасково. На второ място се класира 70-годишният Фикри Хашал от Ардино.

На призьорите наградите, купите и медалите бяха връчени от кмета напобратимената турска община Нилюфер в Бурса Шади Йоздемир, народният представител от Републиканската народна партия в Турция Хасан Йозтюрк, председателят на Сдружението на „Ардинци“ в Бурса Юксел Юртсевер и зам.-кмета на община Ардино Неджми Мюмюнходжов.

Всички участници в състезанието получиха тениски.

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини