Откриха Дните на Ардино,слово произнесе съпредседателя на ДПС Джевдет Чакъров

„Изключително съм развълнуван да застана пред Вас за да дадем заедно началото на Дните на Ардино и Фестивала на чистите храни . Огромна радост е да видя, че тези два празника, които отбелязваме всяка втора седмица на август, са събитие, което ни обединява и събира заедно“.Това заяви кметът на община Ардино инж. Изет Шабан в словото си при откриването на четвъртото издание на „Дните на Ардино 2024“.

„Ръка за ръка за Ардино“ е мотото на прекрасните събития, които откриваме днес, защото само заедно ние можем да продължим да развиваме нашият град и да съхраняваме неговата история и традиции. Всеки един от нас представлява част от уникалното богатство на нашия

край с неговите традиции, които съхраняваме в настоящето за да предадем на нашите деца. Вашето доверие към мен, изразено в преизбирането ми за кмет на община Ардино, е отговорност, която ме кара всеки ден да работя за по-доброто утро на нашата община и да превърна в реалност нашите мечти за развитието на това място, което наричаме свой дом и носим в сърцето си, където и да сме по света“, заяви инж. Изет Шабан.

В приветствието си той запозна гостите и жителите на общината с

постигнатите резултати на екипа му. „Развивайки и обновявайки нашия град ние го превръщаме не само в по-добро място за нашите деца, нашите родители, и самите нас, но и в привлекателен център за туристи, които искат да се насладят на красотата на Родопите и богатата история на нашия град. Всеки човек, посетил Ардино отнася със себе си спомена за гостоприемството ни и за прекрасните моменти, прекарани тук. Развитието на Ардино може да бъде допълнително ускорено с помощта на нашите Европейски партньори, затова ние поставяме изключителен приоритет на успешното изпълнение на проектите по Плана за възстановяване и устойчивост. Горди сме, че благодарение на усилията на екипа на общината 10 от внесените от нас 12 проекта са одобрени ли включени в резервния списък“, заяви Изет Шабан. Той пожела на всички жители на община Ардино, гости ипосетители крепко здраве, щастие и приятни мигове в празничните дни.

Официални гости на празничните дни бяха народните представители от ДПС (без Пеевски и група) начело с председателя доц. д-р Джевдет Чакъров.На празника присъстваха народните представители, Ализан Яхова - член на ЦОБ, Валентин Тончев - член на ЦОБ, Севим Али - член на ЦОБ, Марио Рангелов - член на ЦОБ,

Павлин Кръстев, Тимур Халилов, Хайри Садъков, Хюсни Адем и Мюмюн Мюмюн,  председателят на Младежко ДПС Танзер Юсеинов, областният председател на ДПС Кърджали Ресми Мурад.Тук бяха още кметът на побратимената турска община Нилюфер в Бурса Шади Йоздемир, народният представител от Републиканската народна партия в Турция Хасан Йозтюрк и представители на Сдружението на „Ардинци“ в Бурса, начело с председателя му Юксел Юртсевер.

Председателят на ДПС (без Пеевски и група) Джевдет Чакъров поздрави присъстващите с празничните дни на Ардино.Той  поднесе специалните поздрави на почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган към ардинци по повод празника.„Поздравявам кмета на община Ардино инж. Изет Шабан за амбициозната му програма за по-добър живот на хората. Ардино е успешно развиваща се европейска община на ДПС с множество реализирани проекти. ДПС е работило и ще продължава да работи за по-добро бъдеще на нашите деца в нашата страна. ДПС прави максимума в името на хората“, заяви Джевдет Чакъров.

Приветствия към присъстващите отправиха още народният представител Павлин Кръстев, народният представител от Републиканската народна партия Хасан Йозтюрк, кметът на побратимената турска община Нилюфер в Бурса Шади Йоздемир и председателят на Сдружението на „Ардинци“ Юксел Юртсевер.

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини