Засякоха 33-годишен да шофира пиян в Момчилград

Бързо производство за управление на автомобил след употреба на алкохол е образувано в РУ – Момчилград. Около 17,30 часа вчера в града полицейски служители спрели за проверка „Опел“ с 33-годишен водач. Направеният тест за алкохол с техническо средство отчел 1,37 промила. Издаден е талон за медицинско изследване, но била отказана кръвна проба за химически анализ. Водачът е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление.

 Незаконен превоз на животни е установен в хода на специализирана операция на територията на РУ – Кирково вчера. При извършена проверка в село Бенковски на товарен „Мерцедес“ полицейски служители констатирали, че 28-годишният водач без необходимите документи превозва 31 броя овце без ушни марки. Служител на Областната дирекция по безопасност на храните е съставил констативен протокол и акт по Закона за ветеринарномедицинската дейност.

 Около 23,30 часа снощи в село Жълтуша 54-годишен се придвижвал с електрическа триколка, загубил контрол над управлението и паднал на пътното платно. Водачът е бил прегледан от екип на Филиала на спешна помощ в Ардино и освободен за домашно лечение. Направеният тест за алкохол отчел 1,68 промила. Произшествието е обработено по административен ред.

 Около 30 декара сухи треви и храсти са изгорели в гробищния парк в землището на село Звезделина. Сигнал за произшествието, причинено от небрежна работа с огън, е подаден снощи в 21,20 часа. Екип на РСПБЗН – Кърджали локализирал и потушил пламъците.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини