Собственикът на злополучния сватбен салон край Кърджали: Покривът е здрав, изненадан съм

По-скоро вибрации, причинени от силна музика, отколкото проливните валежи са причина за инцидента в сватбен салон край Кърджали, чийто окачен таван падна по време на сватбено тържество и рани мнозина. Това допусна в ексклузивно интервю само за Радио Кърджали Джейлян Али, собственикът на сградата.

„Все още не мога да разбера и аз откъде е, какво е станало. Питаме хора, специалисти, които разбират тази работа. Все още не можем да дадем точен отговор. Ще имаме в скоро време. Дали от музиката, кънтенето се е получило, но малко вода е влезнало в едната част и … Сега всеки говори различно“, каза Джейлян Али.

Той поясни, че изпълнението на покривната конструкция е от друга, а не от неговата фирма. „Ние сме извършили само довършителни работи – гранити, фаянси, мрамори, ей такива работи“, поясни собственикът. И допълни, че му предстои да се срещне с представители на фирмата изпълнител, за да уточняват детайли.

По думите на собственика покривът не е компрометиран в такава степен, че да предизвика срутването на окачения таван. Той допуска различни версии, една от които е, че е възможно улуците да не са успели да поемат поройния дъжд, който се изсипа и това да е довело до проблема.

Бизнесменът се е информирал за състоянието на пострадалите при инцидента. „Това е радващото от цялата ситуация, че няма жертви“, подчерта той.

Джейлян Али е собственик на сградата, но тя е отдадена под наем на фирма, която е организатор на сватбените тържества. Той не можа да уточни, съгласно подписания договор, чии са ангажиментите за поддръжката в изправност на постройката. Собственикът изрази учудване, че въобще се е стигнало до инцидента, тъй като сградата е нова.

Текст и снимка:БНР Радио Кърджали

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини