Община Кърджали с разяснения за изграждането на злополучния сватбен салон

Обект: ,, Сватбен салон с кухненски блок в имот 40909.18.34, кв. 18 по КК на гр. Кърджали- част от комплексен проект за инвестиционна инициатива по чл. 150 от ЗУТ въз основа на одобрен ПУП- ПЗ със Заповед № 314 от 07.04.2016 г. на Кмета на Община Кърджали“ е изграден съобразно одобрен ПУП- ПЗ със Заповед № 314 от 07.04.2016 на Кмета на Община Кърджали и съгласно одобрен инвестиционен проект, представен в следните части: архитектурна, електро, ВиК, конструкции, пожарна безопасност, план за безопасност и здраве, геология, геодезия, енергийна ефективност, план за управление на строителните отпадъци, ОВКИ.

          За горецитирания обект е издадено разрешение за строеж № 45 от 07.04.2016 г. от Главния архитект на Община Кърджали, влязло в сила на 26.04.2016 г. Възложител на обекта е ,, Балканстрой- Инженеринг“ ООД,  представлявано от Джейлян Ибрям Али.

          Сградата е въведена в експлоатация с удостоверение № 35 от 26.03.2020 г. от Главния архитект  на Община Кърджали.

Съгласно Наредба № 2 от 31 юли 2003 г. за въвеждане в експлоатация на строежите в Република България и минимални гаранционни срокове за изпълнени строителни и монтажни работи, съоръжения и строителни обекти за осигуряване нормалното функциониране и ползване на завършените строителни обекти и отстраняване на скритите дефекти след приемането им и въвеждане в експлоатация (ползване) се определят минимални гаранционни срокове за изпълнени строителни и монтажни работи, съоръжения и строителни обекти. Гаранционните срокове за изпълнени строителни и монтажни работи, съоръжения и строителни обекти се определят с договора между възложителя и изпълнителя за съответния строителен обект и те не могат да бъдат по-малки от минималните срокове, посочени в тази наредба.

Това съобщиха от Пресслужбата на Общинска администрация-Кърджали.

.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини