Банка разиграва попечители на жена под запрещение от Кърджали, измисля си бюрократични формалности

 Банка разиграва попечители на жена поставена под запрещение от Кърджали, като си измисля бюрократични формалности. Трезорът иска съдебно решение за всяка сума,която попечителите теглят от сметката за социални помощи на психично болната Мюрфет,която е с телково решение. За това разказва пред Кърджали бг вести Кериме Ферад, която заедно с брат си Бюлент имат съдебно решение,че са попечители на болната жена.Те имат и документ,издаден от Община Кърджали.В момента от банката бавят издаването на нова дебитна карта,поставяйки условие,че всяко теглене на суми трябва да става след съдебно решение.

  Кериме Ферад упреква служителката на Централна кооперативна банка Нина Белева,че умишлено поставя неприемливи условия. Със случая е запозната и местната организация на съюза на инвалидите. Председателката Шенай Бекир смята,че изискването на Нина Белева противоречи на нормативната уредба. Тя припомня,че преди години от Социално подпомагане са открили сметки на хората получаващи социални помощи за инвалидност в Централна кооперативна банка.Мнозина са се отказали от услугите на банката заради таксите.Сега от банката на всяка цена искат да си задържат клиентите.Вместо това с бюрократични формалности тя ги отблъсква.Шенай Бекр припомня,че тегленето на суми за социални помощи е ставало дори само с едно пълномощно.Сега е позволено да се ползва сметката след съдебно решение за попечителство,но да се иска такова за всяка сума е абсурдно.Помощта ,която социалните служби привеждат месечно на болната Мюрфет не надхвърля 85 лева.

Решили сме да закрием сметката в ЦКБ,но и за това се правят спънки.Искат ни отново съдебно решение,споделя още Кериме Ферад.В момента със случая са ангажирани и юристи на Община Кърджали.

Текст и снимка:Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини