Запасни офицери от Карлово се грижат за паметника на летците Дойчин Бояджиев и Емил Тодоров на брега на яз.”Студен кладенец”

Изображение 1 от 2

    Запасни офицери от Карлово се грижат за паметника на летците Дойчин Бояджиев и Емил Тодоров на брега на яз.”Студен кладенец”.През уикенда петима запасни офицери от Карлово бяха в Кърджали.Те поставиха две нови секции на стълбите към подстъпа към паметната плоча на летците ни.Съдействаха им о.з.майор Антон Масюков и о.з.подполковник Бойко Бенеков от Кърджали.Средствата са дарение от о.з.подп.Ненко Чернооков,който е зам.председател на общинската структура на офицерите и сержантите от запаса и резерва в Карлово.

    Ето какво ни написа секретарят на организацията Стефан Груев.

    Дружество „летец – капитан Дойчин Бояджиев” от състава на Общинска организация „Васил Левски” – СОСЗР – Карлово е най-голямото дружество в организацията и вече има своята 21-годишна история. Създадено на 23 юли 2003 г. от 10 запасни офицери и сержанти -  тогава, с председател полковник о.з. Иван Станчев и секретар полковник о.з. Николай Цанков, днес то наброява 71 съюзни члена /ако някой има съмнения – да заповяда – ще му представим ведомостта за членския внос за годината/. Да, точно е, няма грешка – дружеството е увеличило /не намалило/ състава си 700 % - 7 пъти /не със 7 члена/. По брой членове, реално се съизмерваме с немалко Общински структури в нашия Съюз, а май че и с няколко Областни такива. И не е случайно, че отчитаме – нашите членове, това е нашето „богатство”. Но от друга страна, вярно е и това, че се опитваме да провеждаме за членовете ни разнообразна, полезна и приятна съюзна дейност, съобразена с техните желания и потребности.

    Дългогодишната и многостранна дейност в дружеството подробно сме описали на страниците на книгата за патроните на дружествата от състава на Общинската организация на СОСЗР в Карлово, която преди няколко години бе издадена. Разказано е с текст и снимки за различните инициативи, които сме реализирали през годините.

    Един основен акцент в работата ни е отдаването на почит към личността, която сме приели за патрон на нашето дружество /по предложение на един от основателите на дружеството майор о.з. Георги Бейнов/ – летеца капитан Дойчин Бояджиев, загинал в учебно-тренировъчен полет на 28 януари 1992 г. в района на село Калоянци при язовир Студен кладенец до град Кърджали. Всяка година в края на месец януари се събираме на гроба му в Карлово с роднините му, с неговите колеги и приятели от годините при формирането и първите стъпки от дейността на офицерската легия „Раковски”, на която Дойчин е един от основните организатори и пръв нейн председател. А през месец юни, пак по традиция, посещаваме и лобното му място.

    Именно тези посещения до язовир Студен кладенец всяка година стават привлекателния център за членовете на дружеството ни, а също и за нашите колеги, приятели и симпатизанти както от нашия Карловски регион, така и за тези от района на Хасково и Кърджали. И така е вече повече от 15 лета – без прекъсване нито една година. Съществен и решаващ принос за това дълголетие на традицията имат колегите от Областната и Общинската организация на СОСЗР – Кърджали с председатели, съответно, подполковник о.з. Бойко Бенеков и полковник о.з. Петър Щерев. Благодарни сме им!

    Кърджали бг вести

    Снимки:Антон Масюков

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Още новини

    Последни новини