Известният музикант от Кърджали Юксел Юсеин-Юкито:Чуждестранните туристи най-много ценят българската естрада!

    Известният музикант от Кърджали Юксел Юсеин-Юкито,който от години свири пред туристи в петзвездни хотели е категоричен,че гостите на страната ни най-много ценят българската естрада.Самият той обича песните на естрадните ни звезди и ги изпълнява с удоволствие.Репертоарът му включва над 200 песни,като свири музика от целите Балкани.

     Юкито свири на соло и ритъм китара от седемнадесет годишен.Вече 43 години радва почитателите си.Започнал е в Кърджали в ханче „Байкал” с братята Теодор и Деян Касабови.Свири дълги години с Айдън Ардата.От 2011 г. работи сам.Ангажират го в петзвездни хотели в Турция.Обикновено договорите са едногодишни.В Турция ценят много живата музика.Възхитен е от Анталия,където работи 4 години.Както гостите на града,така и местните жители ценят музиката му.Слушат латино и евъргрийни.Обичат и гръцките песни.Особено в Бодрум,където е роден бащата на историята Херодот.Юкито ги радва с изпълнения на базука.

      В България свири в Гранд хотел „Поморие”.Тук освен българската естрада се ценят гръцките и руски песни.Предстои му ангажимент в курорта „Боровец”.В момента радва посетителите на комплекс „Меаца”в Кърджали.Споделя,че в Турция свири по два часа на вечер,а в България по четири.Но заплащане и отношение на работодателите са коренно различни.

      Мечтата на Юкито е синовете му да тръгнат по неговия път като музикант.Имат талант.Записва ги на уроци в Дома на културата.Но децата му търсят свой собствен професионален път.

    Текст и снимка:Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини