С богата фолклорна програма Жълтуша отбеляза своя селищен празник

Стотици души се събраха на традиционния фолклорен събор в ардинското село Жълтуша под надслов „Жълтуша и приятели“.За поредна година присъстващите се насладиха на богата фолклорна програма с много танцови клубове и изпълнители на родопската музика. Центърът на родопското село се огласи от красивите песни и кръшните танци на участниците, дошли от близо и далеч. В продължение на цял ден присъстващите имаха възможността да се насладят на песенното богатство, звуците на народните инструменти и народни танци.

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан поздрави присъстващите по повод празника на селото. Той отбеляза, че се работи усилено за благоустрояването на Жълтуша. „Изготвя се проект за обновяване на централната част на населеното място. Ще се асфалтира пътя от разклона за селo Eньовче до връзката с републиканския път Ардино – Смолян, която минава през Жълтуша и Седларци. Продължава и вторият етап от обновяването на отсечката от общинския път до Галище – Буково, община Мадан“, заяви Изет Шабан.

Празникът на Жълтуша започна с изпълненията на местната мъжка битова група „Жълтуша“. На сцената излязоха още известният фолклорен певец Хамид Имамски и солистът Стефан Терзиев, който е и кмет на Жълтуша. Празникът продължи с индивидуалните изпълнители Станислав Ангелов,  Виктория Карамфилова, Ванеса Мишурова, Моника Николова, както и с изпълненията на танцов клуб „Искърска плетеница“, танцов клуб „Хоро“, клуб за народни танци „Фолк ритъм – Балканика“ от Ардино, фолклорен състав от село Кутева, община Смолян и фолклорна група от крумовградскоот село Черничево.Кулминацията от танцовите изпълнения бяха гостите от Клуб за народни танци „Българска роза” от Нидерландия, които дойдоха по специална покана на кмета на Жълтуша Стефан Терзиев и организатора Веселин Буров.

Събитието бе уважано още от областния председател на ДПС Ресми Мурад, народният представител Павлин Кръстев, председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям. Тук бяха още зам.-кметовете Наско Кичуков и Неджми Мюмюнходжов, секретарят на общината инж. Кемал Алиев и кметове от общината.

Организатори на събора бяха местното кметство и читалище „Родопска искра 1961“.

Гюнер ШЮКРИ

Снимки: Рахим ДЕЛИИБРЯМОВ

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини