Близо половината от чужденците, посетили област Хасково, са от Турция

49% от реализираните нощувки на чужденци в хасковски хотели са от граждани на Турция. Това сочи справката на Териториалното статистическо бюро – Юг за дейността на местата за настаняване в региона за юли.

През месеца е отчетено, че местата за настаняване с над 10 легла са 101. Става въпрос за хотели, мотели, хижи, къмпинги и други. В сравнение с юли, 2023-та година техният брой се увеличава значително – с 48,5%.

През юли в област Хасково са реализирани 23 998 нощувки, което е с над 23 на сто повече в сравнение със същия месец миналата година. Броят на лицата, които са пренощували в обектите е близо 11 000 души. От тях близо 65% са български граждани. Те са реализирали средно по 2.5 нощувки. Чужденците са оставали на хотел в региона в продължение на средно 1,5 нощувка.

Най-висока заетост е регистрирана в местата за настаняване, които притежават 3 звезди – 33,1%, следват 4 и 5 звезди – 26,7%, а в 1 и 2 звезди – 19,8 %. Бележи се значителен ръст на приходите от нощувки в региона. През юли тази година, те са се увеличили с близо 27% в сравнение със същия месец на миналата година.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини