Огнеборци загасиха голям пожар в Кърджали,спасиха 10 сгради

Пожар, причинен от небрежна работа с огън, обхванал около 300 декара сухи треви и храсти в квартал в Кърджали. Сигнал за произшествието е подаден вчера по обяд. 10 огнеборци от службата в града с четири противопожарни автомобила локализирали и загасили пламъците, преди да стигнат до постройки в близост. Благодарение на своевременната намеса на пожарникарите са спасени 10 сгради в района. Около 23,30 часа снощи пламнали сухи треви и храсти в землището на село Пелин, като пожарът обхванал около 4 декара площ. Огънят, причинен от небрежност при боравене с открит огън, е потушен от екип на РСПБЗН – Крумовград. Екип на пожарната служба в Кърджали загасил горящи отпадъци в депото в село Вишеград след подаден сигнал около 19,30 часа вчера. Втори екип потушил пожар на същото място тази нощ. Небрежна работа с огън е причина за произшествията. Няма материални загуби.

Сигнал за техническа помощ за спасяване на животно е подаден около 18 часа вчера. Екип на пожарната служба в Кърджали извадил паднала котка от шахта.

Екип на РСПБЗН – Кърджали е бил изпратен вчера в помощ на огнеборците от Благоевград за потушаване на пожар в село Сенокос.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Снимка:Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини