Жълт код за опасни жеги в Кърджали и областта днес

Жълт код за опасни жеги за Кърджали и областта обявиха от Националния институт по метеорология и хидрология.В областният център температурите ще варират от 16 до 35 градуса.Ще бъде слънчево.Облачността ще бъде едва 1 %.Ще духа слаб вятър със скорост от 4 м/с.Буря не се очаква.

Днес над страната ще бъде слънчево. След обяд над западните райони ще има временни увеличения на облачността, но само на изолирани места, към вечерта, е възможно да превали. Ще духа слаб, в Източна България - умерен вятър от изток-югоизток. Температурите ще се повишат още малко и максималните ще бъдат между 34° и 39°, в София - около 35°.

По Черноморието ще е слънчево. Ще духа умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще бъдат между 29° и 32°. Температурата на морската вода е 27°-28°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

В планините ще бъде слънчево, след обяд с купеста облачност, но вероятността за валежи е много малка. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 29°, на 2000 метра - около 21°.

За 02.08.2024 г. НИМХ-МОСВ издава предупреждение от първа степен (жълт код) за високи температури от 35° до 39° за областите – Благоевград, Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Перник, Плевен, Пловдив, Русе, София, Софийска област, Стара Загора, Смолян, Търговище, Силистра, Разград, Шумен, Ямбол, Сливен, Хасково и Кърджали.

Кърджали бг вести

Снимка:Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини