Двама нови съдии встъпиха в длъжност в Районен съд – Кърджали

На 01 август 2024 г. двама нови съдии встъпиха в длъжност като част от магистратския състав на Районен съд – Кърджали.

Динчер Хабиб и Владислав Емирски са назначени на длъжност „съдия“ в Районен съд – Кърджали с решение по протокол от 25 юни 2024 г., след проведен конкурс за първоначално назначаване на длъжност „съдия“, обявен от Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет.

Съдия Хабиб и съдия Емирски положиха клетва пред Общото събрание на съдиите при Районен съд – Кърджали и подписаха своите актове, съгласно изискванията на Закона за съдебната власт. Те се заклеха да прилагат точно Конституцията и законите на Република България, да изпълняват задълженията си по съвест и вътрешно убеждение, да бъдат безпристрастни, обективни и справедливи, да допринасят за издигане престижа на професията и да помнят, че за всичко отговарят пред закона.

Съдия Динчер Хабиб е завършил висшето си образование в Югозапазен университет „Неофит Рилски“ – Благоевград със специалност „право“ и има тринадесет години юридически стаж като адвокат. А съдия Владислав Емирски е с висше образование по специалност „право“ от Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ и до назначаването си също е упражнявал адвокатската професия, като юридическият му стаж е десет години. И двамата съдии ще правораздават по граждански дела.

Изпълняващият функциите председател на Районен съд – Кърджали съдия Здравка Запрянова  поздрави  новите съдии за успеха им в спечелените чрез конкурс места и им пожела дълъг професионален път, воля и енергия, мъдрост и отговорност, почтеност и устойчивост в предстоящата им дейност.

Гост на церемонията по встъпването бе Пламен Александров – Заместник председател на Окръжен съд – Кърджали, който също поздрави новите колеги и им пожела здраве, мъдрост, сила и търпение, за да решават делата законосъобразно и справедливо.

01 август 2024 г.Христина Русева

„Връзки с обществеността“

Окръжен съд – Кърджали

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини