Противопоставям се на твърденията на Чакъров за мое участие в задкулисни политически договорки

В деловодството на Министерството на финансите не е постъпвало писмо от съпредседателя на ДПС, каза Людмила Петкова

В деловодството на Министерството на финансите не е постъпвало писмо, за каквото съобщи съпредседателят на ДПС Джевдет Чакъров - за оказван натиск върху народни представители от движението. Това заяви вицепремиерът и министър на финансите Людмила Петкова в понеделник, пише dariknews.bg.


„Получихме информация за среща между представители на КПКОНПИ, НАП и министъра на финансите с притеснителното участие на трето лице. На тази среща е наредено да се започнат масирани проверки на народни представители от ДПС, без Пеевски и група”, каза Чакъров в петък. И посочи, че ще отправят запитване към министъра на финансите имало ли е среща между КПКОНПИ, МФ и НАП, кой е инициаторът и какво налага данъчните служби да сложат около 25 души на скрининг.

Чакъров заподозря натиск върху изключените от ДПС. Пеевски изпрати сигнал до главния прокурор

Ето и пълната позиция на Петкова:

Категорично се противопоставям на манипулативните твърдения на г-н Чакъров за участието ми в задкулисни политически договорки, внушаващи съмнения в обществото за „злоупотреба с власт и служебно положение“, както и за политическа зависимост на институциите.

Представената пред медиите от г-н Чакъров невярна информация с недоказан източник, уронва не само доброто ми име и репутация, но и престижа на държавните институции и на служителите, които работят в тях, както и на Република България като цяло.

Недопустимо е политик и народен представител, положил клетва в Народното събрание „да спазва Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководи от интересите на народа“, да подкопава устоите на държавността и на правовата държава, създавайки невярна представа за мен и моите действия, както и за работата на две от най-сериозните и престижни държавни институции в страната.

С недоказаните си твърдения г-н Чакъров създава усещане в обществеността за неспазване на законите на страната, за незачитане независимостта на институциите и използването им за разчистване на политически сметки, което освен, че не е вярно, руши доверието на обществото в институциите.

Призовавам г-н Чакъров да не залага авторитета на Република България пред европейските и международните ни партньори за постигане на личните си политически амбиции, внушавайки съмнения в безпристрастността и независимостта в работата на българските институции, и за неспазването на един от основните принципи на правовата държава - върховенството на закона.

Репутационната цена, която плаща държавата ни от подобни твърдения, е висока.

Източник: nova

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини