Трима са задържани през уикенда,шофирали пияни

Три бързи производства са образувани в хода на специализирана операция на територията на областта с цел ограничаване на предпоставките за пътнотранспортно произшествия. Трима са установените водачи, които са шофирали след употреба на алкохол. 2,51 промила отчело техническото средство на 69-годишен, който управлявал товарен „Мицубиши“ в Крумовград.  Издаден е талон за медицинско изследване, но била отказана кръвна проба за химически анализ. Водачът е задържан в полицейското управление. Двама са задържани в РУ - Кърджали на 21 юли. Около 2 часа в града е бил проверен 40-годишен мотопедист, чийто тест за алкохол отчел 1,29 промила. Взета е кръвна проба за анализ. Около 22 часа полицейски служители проверили 35-годишен водач на „БМВ“. Направеният тест за алкохол с техническо средство отчел 2,18 промила. Издаден е талон за медицинско изследване, но е била отказана кръвна проба за анализ.

Специализирани операции. 330 моторни превозни средства, 11 търговски обекта, 5 увеселителни заведения са били проверени в специализирана операция на територията на РУ – Кърджали за противодействие на престъпността, подобряване на средата за сигурност и обстановката по безопасност на движението. Разкрити са две криминални престъпления, образувано е едно бързо производство, установено е лице, обявено за общодържавно издирване. Съставени са 7 протокола за обиск, 5 протокола с предупреждения. По ЗДвП са съставени 18 акта и 49 фиша.

482 моторни превозни средства са били проверени в специализирана операция на територията на областта. 811 са констатираните нарушения, от които 612 са клиповете за превишена скорост. За друга нарушения на ЗДвП са съставени 37 акта и 162 фиша.  По време на операцията са връчени 5 електронни фиша.

 На 19 юли минути преди 17 часа по пътя от село Мрежичко към Джебел 37-годишен мотоциклетист загубил контрол над управлението и се блъснал в скат. Пострадалият е бил прегледан от екип на  Филиала на спешна помощ в Джебел и транспортиран до болницата в Кърджали. Произшествието е обработено по административен ред с акт по ЗДвП.

Нерегистрирано моторно превозно средство е установено при полицейска операция на територията на РУ – Крумовград. На 19 юли около 21,20 часа в града била извършена проверка на товарен автомобил „Мицубиши“. При направена справка е станало ясно, че колата е със служебно прекратена регистрация на основание чл.143, ал.10 от ЗДвП заради липса на валидна застраховка „Гражданска отговорност“. По случая е започната проверка по чл.345, ал.2 от Наказателния кодекс.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини