Чо-Чо Сан на Соня Йончева дебютира във Варна

Две възможности ще има публиката във Варна да слуша Соня Йончева на живо през август. Оперната прима ще бъде в морската столица с две от коронните си роли, с които покорява сцените във Виена, Берлин и Ню Йорк – Чо-Чо Сан от „Мадам Бътерфлай“ и Мими от „Бохеми“.

И двата гастрола на Йончева са част от фестивала „Опера в Летния театър“ на Варненската държавна опера. Първо ще се играе „Бохеми“, спектакълът е на 6 август в Летния театър. Сопраното ще изпълни главната роля на крехката шивачка Мими, която се влюбва до полуда в поета Родолфо (Рейналдо Дроз). На сцената ще излязат и Илина Михайлова като Мюзета, Деян Вачков като Колин, Свилен Николов – Марсел, Пламен Димитров – Шонар. Спектакълът с впечатляващи декори и костюми е копродукция на Варненската опера и Националната опера на Албания, а оркестъра ще дирижира Кръстин Настев.

„Мадам Бътерфлай“ ще се играе на 10 август, като българската публика за първи път ще получи възможност да види Йончева като гейшата Чо-Чо Сан. В образа на Пинкертон на примата ще партнира световнопризнатият италиански тенор Рикардо Маси. Двамата пеят заедно в различни проекти на сцени в Хамбург, Ливърпул, Атина. Постановката на „Мадам Бътерфлай“ е на режисьора Нина Найденова със сценография на носителя на „Икар“ Петко Танчев. Спектакъла ще води маестро Найден Тодоров, а в солистичния състав са Михаела Берова (Сузуки), Лилия Илиева-Михайлова (Кейт Пинкертон), Пламен Димитров (Шарплес).

За Йончева това ще е поредно превъплъщение в „Мадам Бътерфлай“, след като по-рано през годината певицата покори с ролята Щатсопер Берлин. Дебютът ù в същата роля на сцената на Виенската опера получи ласкави отзиви от критиката, включително признание, че се намира „изцяло в свои води“ („Kurier“) и „придава нов смисъл на оперното изпълнение“ („Luxury Activist“).

Всички, сдобили се с VIP билети за двата спектакъла, ще имат допълнителна възможност за среща и разговор с Йончева. На 9 август Варненската опера подготвя среща-коктейл за всички притежатели на по-високия клас билети.

И „Бохеми“, и „Мадам Бътерфлай“ са част от специалната програма, с която Държавната опера във Варна почита 100-годишнината от смъртта на композитора Джакомо Пучини. Програмата на „Опера в Летния театър“ продължава до края на август, подробности от нея могат да се следят във Фейсбук.

Единични билети за двата оперни спектакъла – на цени от 60 до 150 лева – все още са достъпни онлайн.

Източник: http://ploshtadslaveikov.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини