Димитър Савов с литературен дебют,издаде книга с афоризми

     Музикалният педагог от Кърджали Димитър Савов направи своя литературен дебют.Той издаде книга с афоризми.Тя е под наслов „Ужилен от колибри”и е плод на Издателство „ГАРС”.Авторът посочва,че книгата съдържа „закачки и хрумки за шеги и раздумки”.

    Димитър Савов е мотивиран за заглавието от мисълта на литовеца  Витаутас Каралюс:”Афоризмът е колибрито на литературата-за критиката е насекомо,за автора е птица”.

    Той посочва,че голяма заслуга книгата да види бял свят имат съпругата му Нина,дъщеря му Лора и синът му Боян,дали му подкрепа в трудни моменти.

      Редактор на „Ужилен от колибри” е дългогодишният библиотекар Величка Кирчева.Окуражават го творци като Иво Георгиев,Иван Бунков и Вилдан Сефер.

      Димитър Савов е работил през годините като оркестрант,специалист за подкрепа на талантливи деца в Окръжен и Общински отдел „Култура”,преподавател по музика.Любител е на кратките форми.Вдъхновява се от Радой Ралин.Смята,че афоризмите въобще не са лек жанр и не на всекиму се отдават.Когато се пенсионира им се отдава изцяло.

      Когато го връхлита музата шеговито цитира”Меня сегодня Муза посетила-посетила,так немного посидела и ушла!”

      Димитър Савов споделя,че майсторството на този жанр е в добрия баланс между емоциите от преживяното,почувствано  и прочетено, и същевременно интелигентно,кратко и точно предадено с тънък хумор,ирония и сарказъм.

      Резюмира житейското си верую в епиграма:

    „ Човек нерядко се колебае

    В живота труден  и обидно кратък-

    Дали безгрижно „да си отживее”

    Или с труд и воля да остави „отпечатък”?

    Кърджали бг вести

    Снимки:Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини