Засилени проверки на Пътна полиция на главния път за Маказа

Изображение 1 от 2

    Засилени проверки и контрол на водачите за употреба на алкохол и наркотици и за спазване на скоростните режими се извършват ежедневно на главния път за ГКПП „Маказа“ на територията на област Кърджали. Интензивният контрол е свързан с изключително натоварения трафик към граничния пункт през летния сезон, когато броят на преминаващите автомобили се увеличава значително. Районните управления, през които преминава главният път, работят по всекидневен график за ограничаване на предпоставките за пътнотранспортни произшествия. От началото на месец юли до днес са заснети 4929 клипа за превишена скорост в областта, като 80 процента от тях са на главния път и за тях ще бъдат издадени електронни фишове. В три от случаите нарушаването на скоростните режими е в населено място в хипотези, които предвиждат лишаване от правоуправление за определен срок. За същия период за установени нарушения на ЗДвП в областта са съставени 344 акта и 4390 фиша.

    От Пътна полиция в Кърджали призовават водачите да шофират внимателно, да бъдат търпеливи в натоварения трафик и да спазват скоростните режими, за да не застрашават своя живот и на другите участници в движението.

    На снимките: Двама служители на сектор „Пътна полиция“ в работен момент днес на главния път между Черноочене и Кърджали.

    Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Лу
      Лудия Макс
      1 0
      11:40, 19 юли 2024
      Полицията защо следи и санкционира само наши водачи а си затваря очите за румънски и гръцки нарушители? Румънците карат като състезатели без да спазват правила и често стават причина за катастрофи. Последният пример е от скоро когато се удариха точно на пътя за маказа румънска и гръцка кола и затвориха пътя за няколко часа.
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини