Зов за помощ:Млада кърджалийка губи зрението си,само спешна операция може да я спаси,помогнете!

       Млада наша съгражданка губи зрението си в резултат на тежко заболяване. Само спешна операция може да я спаси от ослепяване. Единствената й надежда е в очна клиника в Анкара. Операцията е насрочена за началото на септември,но до тогава трябва да бъдат осигурени 18 000 евро,които тя няма.

     В Кърджали стартира кампанията „В помощ на Шадие Елван Хасан”. Надеждата на младата жена,която е едва на 24 години е да получи подкрепата на своите съграждани за лечението си. Тя се бори с болестта вече две години. Претърпяла е три операции в клиники  в нашата страна. Специалисти от Стара Загора и Варна не се наемат за четвърта.

     Надежда и дава изтъкнатия очен хирург проф.д-р Джангавер Тамер от клиниката „Гювен Хоспитал” в Анкара.Той е специализирал 11 години в Англия за лечение на нелечими случаи. Професорът преглежда Шадие Хасан в Пловдив. Категоричен е ,че може да спаси зрението й.

      На Шадие Хасан и предстои трансплантация на лимбални стволови клетки на двете очи.Това става посредством аргонов лазер. Налагат се и инжекции Парабулбарни. От клиниката са уверили майката на младата кърджалийка Елван Назиф,че за операцията на двете очиса са достатъчни 18 000 евро.Тя е отгледала сама Шадие Хасан. Похарчила е всичките си спестявания за операциите в България.Надеждата й е в големите сърца на кърджалийци.

     В момента Шадие Хасан е в тежко състояние.Зрението и е силно увредено.Не може да се излага на пряка слънчева светлина.Затворена е у дома.В полутъмна стая.Има болки.Отчаяна е!

      В Банка ДСК е разкрита дарителска сметка на името на Шадие Елван Хасан.Тя е :

    IBAN:BG14STSA9300 0031 0079 25

      Майката Елван Назиф и нейната дъщеря Шадие Хасан вярват,че средствата ще бъдат събрани до месец.Помогнете!

    Кърджали бг вести

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини