Кметът към децата от Детския струнен оркестър при Дома на културата за първото им място на фестивал в Италия: Представихте повече от достойно Кърджали

Днес кметът на община Кърджали Ерол Мюмюн прие в кабинета си момичетата и момчетата от Детския струнен оркестър при Дома на културата и техния ръководител Мария Петковска по повод завоюваното от тях първо място в 21-то издание на Международния фестивал на изкуствата за деца и младежи „Магия Италиана” в италианския град Римини.

В срещата участваха още заместник-кметът на община Кърджали Веселина Тихомирова и директорът на Дома на културата Мариана Ликова.

След като се запозна с всеки един от младите музиканти поотделно, кметът Ерол Мюмюн ги покани да изнесат самостоятелни концерти по повод 21 октомври – Деня на Кърджали и по време на второто издание на инициативата „Дни на приятелството” през 2025 година.

„Това, което вие сте постигнали като екип е плод на всеотдайност и много труд, който отделяте от вашето лично време. Защото най-сладък е успехът, когато е екипен. Това заслужава само адмирации. Вие сте несъмнено гордостта не само на вашия ръководител и на г-жа Ликова като директор на Дома на културата, вие сте гордост и на целия Кърджали. Представихте повече от достойно нашия град извън страната, в Италия, в Римини, а знаете, че Италия е с традиции в музикалното изкуство. Така че – едно голямо благодаря.”, каза кметът.

И пожела на младите музиканти да бъдат все така всеотдайни на изкуството, без това да се отразява на учебния им процес. „Развивайте вашия талант, какъвто несъмнено имате, защото един много голям творец беше казал, че на този свят няма нищо по-жалко от погубения талант.  Защото, за да се развие един талант, са необходими безброй часове труд и постоянство. И запазете у вас живо детското, запазете семейните ценности, в които сте възпитани, поддържайте едни приятелски отношения между вас, независимо какъв път ще поеме всеки един от вас.”, каза кметът Ерол Мюмюн, обръщайки се към децата и младежите от Детския струнен оркестър при Дома на културата.

И обеща на младите музиканти винаги да бъде до тях и да ги подкрепя. „Защото наш дълг е да не щадим сили и средства да подкрепяме нашите деца и да правим всичко възможно те да се развиват и да покоряват върхове.”, каза още кметът Ерол Мюмюн.

Ръководителят на Детския струнен оркестър Мария Петковска благодари на децата за достойното им представяне на този престижен международен форум, благодари и на кмета за топлите думи, за неговото съдействие и готовността винаги да помага. След което му връчи фотос с изображение на дипломата за първо място и отделни моменти от изпълнението на младите музиканти от Кърджали и тяхното награждаване.

Това съобщиха от Община Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини