Кметът Ерол Мюмюн откупи две картини на младата художничка Бесте Бербер – възпитаник на ОДК, ще ги подарява на високопоставени гости

Заслужена оценка от кмета на Кърджали Ерол Мюмюн получи младата талантлива художничка Бесте Бербер от Школата по изобразително изкуство към ОДК с ръководител Севинч Еминова. Днес  градоначалникът откупи две нейни картини, изпълнени с акварелна техника и изобразяващи коне и екзотични птици. Творбите са част от първата самостоятелна изложба на младото дарование, включваща 33 рисунки, експонирана в ОДК.

Кметът Ерол Мюмюн заяви, че закупува картините с лични средства, а те ще послужат като подарък за високопоставени гости, които посещават община Кърджали, като по този начин ще промотира таланта на младата художничка.

По време на срещата, която се проведе в кабинета на градоначалника и в която участва и директорът на ОДК Златка Пеньова, Бесте сподели, че любовта към изобразителното изкуство се е запалила от най-ранна детска възраст – още на 6 години, когато нейната майка я записва в Школата по изобразително изкуство към ОДК. 

„От тогава не съм спирала /през тази година Бесте завърши средното си оразование в СУ „Отец Паисий” и сега е приета за студентка в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски”, специалност Лингвистика – б.а./.  Г-жа Севинч Еминова наистина много ми помогна. Имаше огромно търпение към мен, както и с всички останали деца. Накараме да заобичам изкуството още повече.”, сподели в разговора си с кмета Ерол Мюмюн Бесте Бербер.

От своя страна кметът определи младата художничка като истински диамант сред кърджалийските талантливи деца. „За нас ти си истинска гордост. Искам да отправя големи благодарности към родителите, отгледали такова дете, за това, че през цялото време са били до теб и са те подкрепяли”, каза кметът.

Той благодари и на педагозите в ОДК, които по думите му правят всичко възможно да откриват и доразвиват талантите на децата. „Ще подкрепяме ОДК по всякакъв начин, защото децата са ни основен приоритет”, категоричен беше Ерол Мюмюн. Той пожела на Бесте да съхрани този талант, който има и да го доразвива и в бъдеще професионално, а не да остане само в сферата на хобито.

„Като кмет на община Кърджали винаги ще заставам зад теб и ще помагам по всички възможни начини и средства”, каза градоначалникът.

Бесте Бербер е възпитаничка на Школата по изобразително изкуство към ОДК с ръководител Севинч Еминова, която посещава от 6-годишна. Като възпитаник на школата през изминалите години тя участва активно в многобройни регионални, национални и международни конкурси за детска рисунка, където печели над 20 награди и отличия в международни, национални и регионални конкурси.  Участва в три международни изложби в гр.Одрин, Турция, по проект „Заедно на един мост“ на Ротари клуб Одрин и Ротари клуб Кърджали. Вече има и първа самостоятелна изложба.  Участва в илюстрирането на  помагало на БЧК за деца „Учим се да помагаме – мама, татко и аз“ и книга на кърджалийската писателка Маргарита Павлова „Вълшебството на снежинките“.

Това съобщиха от Община Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини