Алианите в България излязоха с отворено писмо срещу опитите да се всява омраза и противопоставяне

О Т В О Р Е Н О    П И С М О 

              До средствата за масова информация в Република България 

    Ние ръководството на СНЦ ,,ДЖЕМ ЮЖНА БЪЛГАРИЯ“ -  представители на алианската общност, изразяваме нашата тревога от опитите в някои регионални сайтове да се прокарват разделителни линии, да се насажда противопоставяне и омраза, продиктувани от политически подбуди. В създадената сложна ситуация в Движението за права и свободи с медийни публикации се фабрикуват компромати срещу изявени представители на алианската общност в страната. Не са пожалени както хора с безспорен авторитет в политическия живот  на Република България, така и на регионални лидери на общността. 

 На нас алианите се вменява вина за провокиране на раздори в Движението за права и свободи. Прави се опит да бъдем противопоставяни, както на братята ни българи християни, така и на турците и мюсюлманите сунити.  Ерозира се безспорния авторитет на алианската общност като радетел на етническия мир в страната и единството на българската нация, изграждан десетилетия наред. 

Ние представителите на алианската общност от СНЦ ,,ДЖЕМ ЮЖНА БЪЛГАРИЯ“   се обявяваме за преодоляване на политическата криза в страната в интерес на българската нация! Тези които познават нашата общност и философия, знаят, че в основата на нашето верую е справедливостта и равенството между хората. Повече от всякога нашето общество се нуждае от човещина и комшулук. 

Категорично сме зад мисията за единни в многообразието в Република България с водещата роля на безспорния  лидер на Движението за права и свободи д-р Ахмед Доган. 

С настоящото писмо сезираме компетентните  институции в страната да предприемат  необходимите законови мерки за предотвратяване на разделение и противопоставяне на гражданите в Република България. 

17.07.2024 г.                                        СНЦ ,,ДЖЕМ ЮЖНА БЪЛГАРИЯ“

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини