В рамките на Дните на приятелството, в Кърджали се проведе кръг от Държавното първенство по силов многобой 2024 г.

В края на втория ден от Дните на приятелството в Кърджали, пред сградата на общинската администрация се проведе кръг от Държавното първенство по силов многобой 2024 г. Едни от най-силните мъже в България се бориха за призовите места на престижното първенство в атрактивни дисциплини.

Състезанието е част от Национална кампания "Силните срещу дрогата", а целта на организаторите е да поощрят младите хора да изразходват натрупаните емоции чрез спортни активности, а не чрез вредни стимуланти.

Състезанието бе открито от кмета на Община Кърджали Ерол Мюмюн. „Самото мото носи много силно послание: „Силните срещу дрогата!“ Нека в дните на приятелството в град Кърджали изпратим това послание към всички деца и младежи, не само от Кърджали, а и в цяла България, да бъдат силни и да не посягат към дрогата“, каза Ерол Мюмюн.

Той обяви, че от следващата година сега провеждащите се Дни на приятелството в Кърджали ще прераснат във ежегоден фестивал с повече културни и спортни събития, с послание към света за мир, приятелство и добросъседство. 

Сред дисциплините, в които мериха сили състезателите, бяха Фермерска разходка: Носене на тежки метални конструкции в ръце, изискващи не само сила, но и невероятна издръжливост; Йок: Повдигане на масивна метална рамка върху раменете, демонстрирайки сурова мощ и стабилност; Мъртва тяга с автомобил: Повдигане на задната част на автомобил от земята, показвайки изключителна сила на долната част на тялото.

В края на състезанието кметът Ерол Мюмюн връчи наградите на участниците в силовия многобой. 

Събитието е организирано от Българската федерация на силовите атлети “Айрън мен” и е по инициатива на Министерство на младежта и спорта, спортната асоциация на МВР и с подкрепата на Община Кърджали.

Това съобщиха от Община Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини