Пиян водач на камион с ремарке катастрофира на АМ „Марица“

53-годишен водач от пловдивското село Тополово катастрофира на километър 75 на АМ „Марица“, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Хасково. Той управлявал товарен камион „Даф“ с ремарке, но загубил контрола и се е ударил в мантинела и предпазна мрежа. Катастрофата е с материални щети и без пострадали хора. При проверката пътните полицаи са констатирали, че водачът шофира с наличие нa 1,51 промила алкохол. По случая е заведено бързо производство, а пияният водач е задържан за 24 часа.

Още трима пияни шофьори попаднаха в ареста, след като бяха хванати от пътните полицаи при рутинни проверки в Хасковска област. 

Единият е попаднал в ареста в Хасково рано сутринта в събота. На булевард „Освобождение“ в областния град униформените проверили „БМВ“, управлявано от 36-годишен от село Константиново, община Симеоновград. Тестът с дрегер отчел употреба на 1,84 промила алкохол в издишания въздух.

Другият водач, хванат с алкохол, е в Тополовград. 53-годишният шофьор на „Фолксваген“ се движел по улица „Христо Смирненски“ където му е извършена проверка. Показателите на дрегера отчели 2,15 промила.

Последният пил зад волана е задържан в неделя. Той шофирал „Мерцедес“ и е спрян в Димитровград. 26-годишният мъж от Хасково е отказал да бъде тестван с техническо средство за употреба на дрога и да даде кръвна проба. При справка се е изяснило, че е бил наказван по административен ред за отказ от тестване за употреба на наркотици. 

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини