Ерол Мюмюн откри ретро автопарада в Дните на приятелството

Малко след 11 час кметът на Кърджали Ерол Мюмюн даде старт на поредното издание на ретро автопарада за купата на кмета, този път посветен на Дните на приятелството. Пред пощата на бул. България бяха паркирани близо 35 стари автомобили, някои от които с твърде екзотичен вид, които определено предизвикаха интереса на кърджалийци и гостите на града.

Старите возила бяха от Кърджали, Хасково, Смолян и Пловдив. След обстойния им оглед от страна на кмета Ерол Мюмюн и комисия  с участници от общината и авто ретроклуба, и силно затруднен избор, бе излъчен и участникът, на когото бе присъдена Купата на кмета. Това е Алпер Алтънай с „Мерцедес” с кърджалийска регистрация от 1979 година К 6666 ВМ.

Бе присъдена и Купа на публиката. Тя отиде при Михаил Бакалов с автомобил „Волга” от 1962 година.

В приветствието си кметът Ерол Мюмюн благодари на всички участници в Ретро автопарада и на всички, които участват в първото издание на Дните на приятелството в Кърджали. „Кърджали винаги е бил пример за добросъседство и приятелство между хората от различни етноси и изповядващи различни религии, живеещи тук. Нашето послание към света е за мир, приятелство и добросъседство.”, каза кметът.

Това съобщиха от Община Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини