С масов лекоатлетически крос започнаха Дните на приятелството в Кърджали

С масов лекоатлетически крос с участието на десетки деца и младежи от различни възрасти бяха открити Дните на приятелството в Кърджали. Надпреварата тръгна от паметника на Васил Левски, по бул. България, до пощата и обратно. Спортната проява е посветена на 100-годишнината от създаването на лекоатлетическото движение в България. Специален гост бе президентът на  Българската федерация по лека атлетика Иван Колев.

Сред останалите гости на проявата бяха кметът на Кърджали Ерол Мюмюн, заместник-кметовете Веселина Тихомирова и Даниел Делчев, бивши и настоящи спортисти.

Старт на надпреварата даде кметът на Кърджали Ерол Мюмюн. Пак той, заедно с екипа му, след финала на състезанието връчи на всеки участник в лекоатлетическия крос по един медал и фланелка с герба на община Кърджали.

Преди това експертът в общинската администрация Христо Момчев разказа за развитието на леката атлетика у нас през годините, за безспорните български успехи на национално, европейско и световно ниво.

Кметът Ерол Мюмюн поздрави и пожела успех на всички участници в лекоатлетическия крос, с което откри и Дните на приятелството в Кърджали. „Започваме Дните на приятелството с надеждата тези дни да се провеждат всяка година и да станат традиция.  Нека с тези дни Кърджали да отправи послание към Европа, към света, че е център и символ на приятелството. На старта на Дните на приятелството започваме с царицата на спортовете – леката атлетика, с нашия приоритет – нашите деца – бъдещето на България, бъдещето на Кърджали”, каза в приветствието си кметът Ерол Мюмюн.

Той съобщи, че след разговор с президента на Българската федерация по лека атлетика Иван Колев, ще се предприемат решителни стъпки за възраждане на леката атлетика в Кърджали като се създаде клуб, който да акумулира различни спортни инициативи по тази дисциплина.  

Това съобщиха от Община Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини