Георги Кулов пред Радио Кърджали: Двата лагера в ДПС вървят към разцепване на Движението

“Последните събития показват, че нещата са наистина необратими. Както казват и от двата лагера, те вървят към едно разцепване на ДПС”, коментира напрежението в ДПС журналистът и историк Георги Кулов пред БНР Радио Кърджали.  

“Вече определено отчетливо след като са изключени от парламентарната група на ДПС седемнадесетте депутати, които застанаха зад Доган, след като Доган поиска категорично оставката на Пеевски. Той категорично отказа да я подаде. Виждаме, че раздорите са непримирими, разбира се, появиха се конспиративни теории, че едва ли не Доган инсценира това разцепление в ДПС като скрива умишлено своята роля в него. Но така или иначе не мисля, че нещата са плод на конспиративни теории, разривът между феномена Пеевски и Сокола става все по отчетлив.” 

Според Георги Кулов, доколкото познава политическата кариера и на двамата и характера, който проявяват като политици, Доган и Пеевски няма да отстъпят.  

“ДПС просто се превърна в една корпорация. От години е разбира се, още в изказването на Ахмед Доган за обръчите от фирмите беше ясно, че преди всичко клиентелата ще доминира в ДПС, замествайки идеологията. Но ние виждаме, че при т.нар.ДПС- Доган има и много идеология, пак тя възкръсва - идеите за права и свободи, като заслугата е изцяло на алианската общност, която березервно подкрепя Ахмед Доган. Знаем, че Рамадан Аталай е от тази общност. Той е един от най-високо представените представители на тази общност в политиката въобще, не само в ДПС. Тези хора са идеалисти и предават на това, което се случва кауза за Движението за права и свободи на Доган. “  

Цялото интервю чуйте в звуковия файл във сайта на БНР Радио Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Случаен виц

Последни новини