Турският посланик се срещна с кмета на Кърджали

Изображение 1 от 2

    Посланикът на  Република Турция Н.Пр. Мехмед Уянък гостува днес в община Кърджали и се срещна с кмета на общината Ерол Мюмюн. На срещата присъства и генералният консул на РТурция в Пловдив КорханКюнгерю.

    Кметът изрази надежда за развитие на добрите съседски взаимоотношения, очакванията за нови турски инвестиции  в града край р.Арда и откриване на нови работни места, с което да се намали изтичането на млади хора, търсещи препитание в чужбина. Той сподели, че Кърджали има осем побратимени общини в южната ни съседка, с които се поддържат добри контакти и се реализират съвместни проекти и инициативи, сближаващи хората от двете държави. Кметът представи част от проектите, които се реализират в сферата на културата, социалните услуги, спорта, инфраструктурата.

    Турският посланик  каза, че отношенията между двете държави са на високо ниво, че е необходимо да се подобрят условията за инвестиции и бизнес у нас, за  да се привлекат повече турски инвеститори, които сега предпочитат Румъния.
    Той изрази готовност за работа с общината по бъдещи съвместни инициативи в различни сфери и за активизиране на контактите между турския и местен бизнес за привличане на нови инвестиции в Кърджали.

    Това съобщиха от Пресслужбата на Община Кърджали.

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Още новини

    Последни новини