Тежка нощ за пожарникарите ни,досъдебно производство за палеж на необитаемо училище в Кърджали/снимки/

Изображение 1 от 3

    Досъдебно производство за палеж е образувано в РУ-Кърджали след пожар късно снощи в необитавана училищна сграда в града. Огънят пламнал около 22 часа. Няма пострадали и засегнати съседни обекти. На място са били изпратени 20 пожарникари с четири противопожарни и три леки щабни автомобила от РСПБЗН в Кърджали и Момчилград за потушаване на пламъците. Изгорели около 800 кв. м покривна и междуетажна конструкция. В момента на място дежурят четирима огнеборци с противопожарен автомобил. Дежурна оперативна група от РУ-Кърджали е извършила оглед. Причините за пожара са в процес на изясняване. Разследването е по чл.330, ал.1 от Наказателния кодекс.

    Три са пожарите в интервала от 17 часа до 21 часа вчера в селата Вишеград, Пепелище и Багрянка вследствие на небрежност при боравене с открит огън. В потушаване на пламъците са участвали 11 огнеборци от службата в Кърджали и 3-ма от РСПБЗН-Момчилград. В Пепелище пожарът обхванал около 35 декара площ, във Вишеград –около 10 декара. Огънят е загасен преди да бъдат нанесени материални щети. Без загуби е и пожарът в село Багрянка.

    Екип на РСПБЗН-Кърджали обезопасил района около искрящ трафопост в село Бели вир след подаден сигнал вчера в 20,40 часа до пристигането на служители на Електроразпределителното дружество.

    Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

    Снимки:еТВ

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини