Ед Шийрън, Андреа Бочели, Лени Кравиц и още концерти, които предстоят в България

Андре Рийо, The Smile, Дейвид Гарет, Megadeth, Дзукеро - това са само част от изпълнителите, които избраха да включат България в световните си турнета. Те излязоха пред българските си почитатели през първата половина на 2024 г., но годината все още не е приключила и предстоят още много музикални събития. Летните месеци са едни от най-наситените с концерти и "Дневник" събра най-очакваните от тях.

"Джудас Прийст", Емили Санде и Грегъри Портър през юли

Селекцията започва с един от най-очакваните през тази година - този на Емили Санде. Световноизвестната изпълнителка ще излезе за първи път пред българска публика на 10 юли в Зала 1 на НДК в София. Тя е носителка на две награди "Брит" - за най-добра британска изпълнителка и най-добър албум. Композирала е музика и за много музикални звезди, сред които Риана, Алиша Кийс, Алиша Диксън и др.

Юли ще е музика не само за столицата, но и за града под тепетата. На 14 и 15 юли в Пловдив идва хърватският челист Hauser, който ще изнесе два последователни концерта в Античния театър. Те са част от първото му самостоятелно турне Rebel with a Cell, а репертоарът на музиканта включва песни от Лейди Гага и Шакира до Чайковски и Шостакович. можете да откриете тук.

Само няколко дни по-късно един от най-запомнящите се вокалисти на легендарната група Iron Maiden ще разтърси столицата. Британският певец Брус Дикинсън включи България в световното си турне и ще изнесе концерт на 16 юли 2024 г. в зала Арена София, Столичен колодрум. Той ще дойде в София, за да представи новия си солов албум The Mandrake Project.

Още един хеви метъл концерт ще зарадва почитателите на твърдата музика в София през юли. "Джудас Прийст" ще излязат на 19 юли в столичната зала "Арена София". Събитието е част от турнето Invincible Shield по повод новия албум на бандата. Билети, както и повече информация за концерта, можете да намерите тук.

Грегъри Портър е един от най-разпознаваемите и продавани джаз изпълнители в света. Има три платинени и девет златни албума, носител е и на две награди "Грами". След като гостува в България през 2022 г., през юли тази година отново ще се завърне тук с концерт в Античния театър в Пловдив. Там той ще представи някои от най-големите си хитове, както и парчета от албума си Still Rising.

Лени Кравиц, Ед Шийрън и Армин ван Бюрен през август

Както юли, така и август ще е наситен с много музикални събития. Селекцията на "Дневник" продължава с концерта на Лени Кравиц, който ще е на 6 август на Морската гара в Бургас. Той включи България в световното си турне по повод новия албум Blue Electric Light. Това ще е неговото трето гостуване в страната, след като зарадва българските си почитатели през 2008 и 2019 г.


А краят на август ще е особен наситен с избор от музикални събития, които ще се провеждат буквално всеки ден. Маратонът започва на 29 август с Editors, които ще излязат пред българска публика на Арена София, Столичен колодрум. Концертът на една от най-добрите съвременни европейски групи трябваше да се проведе миналата година в Бургас, но бе отменен и бандата ще изнесе концерт тази година в столицата. 

Веднага след Editors идва ред на Армин ван Бюрен, който ще излезе отново на Арена София, Столичен колодрум. Петкратният носител на титлата "Най-добър диджей в света" ще зарадва българските си почитатели на 30 август, а концертът е по повод новия албум на ван Бюрен - Breathe In, който е силно свързан с медитацията и важната роля, която тя играе в живота на артиста. 

Ден по-късно, на 31 август, ще се състои един от най-очакваните и коментирани концерти за 2024 г. - този на Ед Шийрън. Британската звезда ще излезе на стадион "Васил Левски" в София, за да представи турнето "+ - = ÷ x" Mathematics. Новината около гостуването му предизвика голям интерес, но билети все още има.

През август в България ще се завърне и един от най-прочутите мюзикъли в света - "Фантомът на операта". Бродуейският спектакъл гостува в страната през април и поради големия интерес организаторите обявиха допълнителни дати няколко месеца по-късно. Гостуването на мюзикъла започва на 29 август и ще продължи до 5 септември в Зала 1 на НДК.

Андреа Бочели и Йонас Кауфман през септември

Както "Фантомът на операта" прелива от лятото към есента, така и селекцията на "Дневник" се насочва към най-големите класически концерти, които ще са през септември. Андреа Бочели ще отпразнува 30 години на сцена с мащабен концерт на националния стадион. Един от най-обичаните тенори в света ще излезе пред българска публика на 14 септември.


През септември българската публика ще може да се наслади на още един световноизвестен и обичан тенор - Йонас Кауфман. Оперната гала трябваше да се състои през май, но бе отложена поради заболяване на артиста и ще се проведе на 28 септември в Зала 1 на НДК. Програмата на Кауфман включва изпълнения от Пучини, през Лехар до Щраус-син.

Kosheen, IL VOLO и още през есента

Студените месеци няма да са толкова наситени с музикални събития, но все пак има гостувания, които заслужават внимание. През октомври една от най-успешните британски групи в електронната музика ще гостува в България. Дръм-енд-бейс бандата Kosheen ще изнесе концерт в София на 17 октомври, който е част от голямото им турне по повод 25-ата годишнина на групата. Те ще свирят пред своите фенове в столичния клуб Joy Station.

Само два дни по-късно един от най-популярните диджеи на 90-те ще има концерт в България. На 19 октомври DJ BoBo ще се качи на сцената на столичната зала "Арена София". Сред най-популярните му песни, с които придоби известност, са Everybody, Somebody Dance with Me, Take Control и др. Концертът му в София е част от световното турне EVOLUT3ON, с което диджеят празнува 30 години на сцена.

През ноември пък италианците от IL VOLO ще зарадват за пореден път българската публика. Досега те са гостували както в столицата, така и в Пловдив, и във Варна. На 2 ноември те ще се завърнат отново в София в Зала 1 на НДК, за да представят новия си албум AD ASTRA, който е първият албум на триото с изцяло нови авторски песни /с изключение на Who Wants to Live Forever/.

И още една италианска звезда ще гостува в България през 2024 г. Лаура Паузини ще се срещне с българските си почитатели за първи път на 16 декември в зала "Арена София". Концертът е част от световно ѝ турне и ще включва както емблематични песни от нейната кариера, така и парчета от последния ѝ албум Anime Parallele / Almas Paralelas..

Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини