Отчет за 6 месеца: Разкриха извършителите на 2 убийства и 4 блудства в Хасковско

 48% е разкриваемостта на престъпленията в Хасковска област през първото шестмесечие на 2024 г., сочат данните на Областната дирекция на МВР.

От януари до юни са регистрирани 571 криминални престъпления, като са разкрити над половината.

Традиционно престъпленията срещу личността запазват тенденцията да са с нисък дял. За периода са регистрирани 2 убийства, всички с известен извършител и 4 блудства, всички са разкрити.

Кражбите са 354.Тяхната разкриваемост е 57%.

Общото количество на конфискувани безакцизни цигари е 247 067 къса, 200 кутии паста за наргиле и близо 40 кг тютюн без бандерол.

Заловените количества наркотични вещества от служителите на дирекцията са: 6,5 кг марихуана; 2,25 кг кокаин; 2,016 кг хероин; над половин килограм синтетична дрога и прекурсори.

Станали са 142 катастрофи, като част от тях са с материални щети. 8 са загиналите при произшествия, като 4 от тях са поради здравословен проблем. Ранените при катастрофи са 171.

От МВР – Хасково заявиха, че шестмесечието на 2024 г. за дейността на ведомството има едни убедителни резултати, свързани с гарантирането на правата и свободите на гражданите и работата за ограничаване и неутрализиране криминалните прояви на престъпните групи в областта.

„Посоката, в която върви Дирекцията е удовлетворяване на обществените потребности от ред и сигурност, осигуряване на надеждност, откритост и прозрачност в полицейската дейност, към по-широка гражданска ангажираност и съпричастност“, информираха от полицията. 

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини