Citroën ще пусне евтино SUV купе в Европа

Миналия април Citroën представи концептуалния автомобил Basalt Vision. Той представлява SUV купе, чийто сериен вариант е предназначен за пазарите в Южна Америка и Индия, но според последните информации ще се появи и в Европа.

Доказателствата за това за няколко, твърди Autocar. Основното е, че SUV-моделите продължават да се радват на огромна популярност в Европа, като това важи с пълна сила за тези със спортен дизайн. Ярък пример за това е колко добре се приема Renault Arkana.

Също така Basalt е изграден на на платформата Stellantis Smart Car, т.е. същата, използвана от Citroën C3 и C3 Aircross, което го прави проста, но технически достатъчна основа за покриване на европейските стандарти за безопасност. Тази архитектура е съвместима с електрифицираните версии, като тези, които се задвижват от леки хибридни бензинови двигатели със 100 и 136 к.с.

В Citroën са убедени, че Basalt ще бъде перфектното продължение на новата маркетингова политика на френския автомобилен производител, която се фокусира върху прости модели на много ниски цени. Идеята на компанията е да отнеме част от продажбите на Dacia.

По принцип френското SUV купе ще бъде позиционирано над новия C3 Aircross и в същия сегмент като компактния кросоувър C4 и седана C4 X. По този начин Citroën ще има достъпен компактен SUV с разлика, който ще действа като алтернатива на по-познатия C5 Aircross.

Гамата на Basalt трябва да се състои изключително от опции за задвижване на предните колела, включително електрически и някои варианти с ДВГ, за да се постигне наистина впечатляваща начална цена, както беше направено със семейството C3.

Източник: automedia.investor.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини