Оранжев код за опасно време и интензивни валежи е в сила за Смолянска област

Предупреждение за опасно време с интензивни валежи, гръмотевични бури и градушки е в сила за Смолянска област. Кодът е от втора степен - оранжев. По линията на атмосферния фронт ще има усилване на вятъра. Очаквани сумарни количества на валежите за денонощието: 40-65 mm. Утрото в Смолян е облачно, температурата е 16 градуса. През деня ще се задържи облачно и се очакват валежи. Дъждът ще е придружен с гръмотевици и градушки. Максималната температура през деня ще достигне 20 градуса.

Днес отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Краткотрайни валежи, гръмотевични бури и условия за градушки ще има главно в източната половина от страната и в Рило-Родопската област. След обяд от югозапад облачността ще се разкъсва и намалява до предимно слънчево време. Ще духа слаб до умерен северозападен, в Югоизточна България – север-североизточен вятър. Температурите ще се понижат и максималните ще бъдат между 23° и 28°, в София – около 23°.

Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури, по-интензивни ще са явленията в Рило-Родопската област. Ще духа умерен северозападен, по най-високите и открити части – югозападен вятър. Дневните температури ще се понижат и максималната на височина 1200 метра ще е около 19°, на 2000 метра - около 13°.
 

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини