Дебърските колоездачи участваха в кръг от шампионата по приложно колоездене

Изображение 1 от 2

    На 28 и 29 юни 2024 г. в град Варна се проведе последния IV кръг от Националният шампионат по правилата на FIA и AIT за деца от 10 до 12 години, а в него като индивидуални състезатели се включиха и няколко деца от Първомай. Основната идея на това състезание бе малките участници да покажат своите знания и умения относно спазването на  основните правила за движение по пътищата, обясни един от основните организатори на проявата Диан Драганов, председател на Съюза на българските автомобилисти във Варна. В надпреварата участваха 4  момчета от ОУ „Георги Караславов“ гр. Първомай. Те не можеха да се представят като отбор, тъй като по регламент в тима трябва да има 2 момчета и две момичета. Кирил Кирилов, Иван Цацаров и Христо Симеонов се представиха според възможностите си и подобриха класиранията си спрямо предишната надпревара в Ямбол като заеха съответно 10, 11 и 12 място от 20 състезатели. Лидерът на тима Данаил Янков въпреки много добрата си теоретична подготовка, допусна грешки в майсторското управление и се озова едва на шесто място.

    „Все пак по брой наказателни точки, сравнен с другите тимове, нашият отбор би заел 3 място, което показва, че въпреки липсата на достатъчно опит, реално отстъпваме единствено на берковските представители“, сподели треньорът на дебърските състезатели Минко Павлов.

    В отборното съревнование първи се класира съставът на Берковица-2, на второ място бе Берковица-1 и на трето Етрополе. 

    Всички конкуренти в събитието получиха възпоменателни медали и предметни награди, а заместник кметът Илия Коев връчи по един велосипед и каска на всеки отбор от името на Община Варна.

    СБА-Варна в лицето на председателя си Драгомир Драганов и целият му екип положиха много грижи за създаване на добра организация на надпреварата, като всички участници и гости оцениха техните усилия.

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини